Mijn naam is Esther Beelen en ik woon met mijn man en kinderen in Nieuw-Vennep. Naast hardlooptrainer ben ik ook bootcamptrainer bij Absolute Run-Runnercoach.

Jarenlang heb ik bij verschillende sportscholen gewerkt als groepsles/ fitness instructeur en was ik daarnaast werkzaam als personal trainer en gewichtsconsulente.

Hardlopen kwam toen nog niet in m’n woordenboek voor, hooguit af en toe op de loopband, maar meer ook zeker niet. Nadat ik van baan wisselde en het vele sporten toch wel begon te missen, ben ik gaan hardlopen. Eerst tot de hoek van de straat, maar al snel had ik de smaak te pakken!

Van halve marathon naar marathon, iedere keer bedacht ik weer een nieuw doel.  Toen ik ging trainen bij Runnercoach kwam ik er pas achter hoe leuk het is om met een groep  gelijk gestemde lopers te lopen. Veel leuker dan de oeverloze rondjes die ik in m’n eentje liep!

Omdat op een gegeven moment het training geven toch weer begon te kriebelen, ben ik een opleiding tot hardlooptrainer gaan volgen. Voor mij is er niks leukers dan training geven en mijn enthousiasme over te brengen. Lekker buiten, weer of geen weer, na een training heb je nooit spijt dat je geweest bent!